Set Kesuburan Shaklee Untuk Suami Isteri


Ketidaksuburan biasanya ditujukan kepada wanita. Tanggapan ini tidak benar kerana hanya 40% dari kes ketidaksuburan dilaporkan berpunca dari wanita. Dan lebih mengejutkan kerana 40% kes turut berpunca dari lelaki! Manakala 20% lagi adalah kedua-dua pasangan tersebut.

Antara penyebab biologi sukar hamil di kalangan wanita:

Tiub fallopian tersumbat
Endometriosis
Mempunyai hormon prolaktin yang tinggi (prolaktin ialah hormon penghasilan susu yang mengganggu penghasilan telur)
Menghidap PCOS (mempunyai hormon kelelakian yang tinggi menyebabkan telur tidak matang)
Masalah hormon
Tumor pituitari yang mengganggu penghasilan telur
Menopous sebelum waktunya
Masalah tiroid
Fibroid


Penyebab biologi di kalangan lelaki:

Jangkitan kuman atau penyakit yang dihidapi sewaktu kecil yang merencatkan sistem pembiakan
Jangkitan kuman akibat penyakit kelamin dari hubungan seksual
Menghidap azoopsermia iaitu testis yang tidak berfungsi untuk menghasilkan sperma
Menghidap hernia
Gangguan hormon
Salur sperma tersumbat
Mati pucuk, lemah tenaga batin, dsb

Penyebab2 dari faktor luaran (lelaki dan wanita)

Hubungan seksual di luar waktu kesuburan
Stress dan tekanan
Pemakanan yang tidak sihat
Kekurangan zat
Amalan merokok atau meminum alkohol
Mengambil terlalu banyak ubat-ubatan (drug)
Terdedah kepada pencemaran
Terlalu kurus atau terlalu gemuk

Bagi penyebab biologi, anda suami isteri dinasihatkan mendapat khidmat pakar dalam bidang reproduktif, agar masalah anda berdua dapat diselesaikan secara medikal.

Sekiranya anda berdua tiada masalah kesihatan yang lain, bermakna peluang untuk anda cepat dapat anak adalah cerah. Namun, anda mesti bersedia untuk mengubah cara hidup anda.


Bersenam
Bersenam bukan sahaja menyihatkan badan, malah memberi kesegaran minda. Badan yang sihat dan minda yang tenang menurunkan paras stress dan meningkatkan hormon kesuburan anda.

Mengelakkan pencemaran
Mungkin kita tidak dapat lari dari pencemaran, terutama pencemaran udara. Anda boleh menghentikan diri dan keluarga dari menjadi punca dan mangsa pencemaran dengan mengamalkan ‘green-living’. Setidak-tidaknya dengan berhenti merokok

Mengambil supplement (vitamin & mineral) untuk menambah kesuburan

Alhamdulillah, vitamin kesuburan Shaklee telah mendapat sambutan yang agak di luar jangkaan. Buat pengetahuan anda, Shaklee turut menawarkan rangkaian vitamin semulajadi yang berkualiti tinggi untuk meningkatkan tahap kesuburan suami-isteri. Ianya boleh diamalkan bersama suami isteri.

Set kesuburan Shaklee(Family Wellness Set + GLA Complexs + Zinc) yang terdiri daripada:

* ESP
* B-Complex
* Vita-Lea
* Vita-C
* GLA Complex
* Zinc Complex
* Omegaguard

Kesuburan boleh ditingkatkan dengan pengambilan supplement berikut:

Vita-Lea - Kesuburan wanita banyak dipengaruhi oleh vitamin A. Jadi untuk cepat dapat anak, seorang wanita (lelaki juga) harus melengkapkan diri dengan mengambil multivitamin dan multimineral. Kenapa kena ambil multi? Kerana ia membekalkan vitamin dan mineral perlu dalam kehidupan kita sehari-hari, bagi memastikan kesihatan berada di tahap optimum.
Mangan dan magnesium di dalam Vita-Lea membantu ereksi bagi pihak lelaki.

B Complex – Vitamin2 B3, B6 dan B12 memainkan peranan penting dalam memulihkan tenaga (menukar makanan kepada tenaga). Penting bagi mereka yang hidup dalam keadaan sibuk, selepas kerja di pejabat yang memenatkan, anda memerlukan tenaga untuk bersama dengan suami/isteri.Vitamin B12 juga berperanan dalam memperbanyakkan sperma

Vita C - Sebagai vitamin yang menjaga kesegahan sel, vitamin C juga berfungsi menghasilkan sel sperma yang sihat. Sperma yang tidak sihat, lembik, lembab akan menghadapi masalah untuk bersenyawa dengan sel ovum.

Vita E & Selenium - bekerja bersama2 dengan vitamin C sebagai anti oksidan. Radikal bebas dalam tubuh mampu merosakkan sperma dan ovum. Jadi bagi menjaga kualiti sperma, seseorang lelaki harus mengambil vitamin E dalam kadar yang mencukupi. Selenium lengkap dalam Vita E Shaklee, untuk membantu pergerakan sperma agar lebih tangkas dan bergaya.

Omega Guard – Omega 3 dan Omega 6 meningkatkan kelicinan pergerakan sperma bagi memudahkan persenyawaan.

Zinc - meningkatkan hormon testosteron dan bilangan sperma.

Alfalfa – membantu mengatur pusingan haid, masalah keputihan dan masalah kewanitaan.

GLA - membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih telur. Sebulan sekali seorang wanita akan mengeluarkan cecair yang sebegitu, yakni sewaktu subur. Namun, tak semua orang mendapati cecair yang dihasilkannya sebegitu ‘subur’. Di sinilah fungsi GLA untuk membantu dalam penghasilan cecair yang melambangkan kesuburan ini, yang membantu sperma untuk berenang ke uterus, terus ke tiub falopio untuk bersenyawa dengan sel ovum. Bukan itu saja, cecair ini juga membantu sperma untuk terus hidup dalam tiub falopio sehingga 5 hari. Jadi, kalau tak ‘kena’ hari subur pun masih ada can sebab sperma masih ada di situ sampai hari ke-5.


SET KESUBURAN CADANGAN UNTUK PERMULAAN:


Untuk Suami : vitalea+b complex+vita C bersama Vita-E dan Zinc ( boleh Add on Omegaguard dan ESP)


Untuk Isteri : vitalea+b complex+vita C bersama +Alfalfa+ GLA + ESP


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit..Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.

Untuk Tempahan Vitamin Anda
Pn. Ani ID866293
019-6154956
www.facebook.com/messages/Redcomel
www.redcomelmall.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

Anda mungkin sukakan artikel ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...