Atasi Masalah Keputihan & Kedinginan SeksSalam sayang untuk semua pengunjung setia REDCOMELMALL.

Saya mama kepada 4 orang anak lelaki  dan seorang puteri, dan saya tahu betapa urusan menguruskan anak sangat-sangat membuatkan seorang wanita berasa letih, lesu dan tak bermaya apatah lagi jika bekerjaya. Alangkan saya yang duduk fulltime di rumah pun kadang-kadang tak terkejar rasanya nak mengurus rumahtangga. Sampai di rumah mesti terus menyinsing lengan dan membuat kerja-kerja rumah.

Worst  case senario apabila keletihan dan kelesuan ini menjadi titik tolak kepada masalah kedinginan wanita. 

Tahukah anda yang ibu yang menyusukan anak sering mengalami masalah kedinginan kerana semasa ibu menyusukan bayi, badan ibu akan mengeluarkan hormon prolaktin. Prolaktin perlu untuk pembesaran payudara dalam proses pengeluran susu semasa hamil. Hormon estrogen pula boleh meninggikan lagi pengeluaran hormon ini. Apabila bayi lahir, stimulasi yang berlaku pada puting susu akan menyebabkan prolaktin dirembeskan dengan banyak sekali untuk menambahkan lagi pengeluaran susu. 

Namun kesannya hormon prolaktin ini membuatkan ibu merasa kurang bernafsu dan tiada keinginan untuk berasmara dengan suami.

Menurut kajian pakar , antara faktor-faktor lain penyebab masalah kedinginan seks ini adalah
  •  kepenatan dan kelesuan
  •  komitmen yang bertambah
  •  kurang rehat
  •  kurang masa untuk diri sendiri
  •  kurang nutrisi


Namun ibu jangan risau.Masalah ini boleh atasi masalah tadi dengan:
  • mendapatkan rehat yang cukup
  • merancang masa berkualiti
  • keluar dating dengan suami
  • memastikan cukup keperluan nutrisi- dapatkan supplemen
  • eliminate fast food


 Dapatkah Shaklee membantu? Ya. Alamila perasaan cinta malam pertama dengan suami dengan mengamalkan supplemen  Vit E , Alfalfa dan GLA Complex


Vitamin E dikenali sebagai VITAMIN CINTA yang membantu untuk membangkitkan perasaan cinta dan keinginan untuk bercinta bagi isteri mahupun suami. Untuk wanita yang mementingkan kesihatan dan kecantikan dalaman dan luaran. Set ini mengandungi vitamin E yang terkenal sebagai antioksidan dan baik untuk mencegah kanser. Ia juga adalah agen anti aging(awet muda). Vitamin E merupakan vitamin cinta yang mengembalikan kestabilan hormon.

Alfalfa pula membantu pembersihan dalaman bagi yang belum berumahtangga mahupun yang sudah berkahwin. Alfalfa juga boleh bertindak seperti manjakani yang mengencangkan kembali otot-otot kewanitaan. Ia akan membantu mengurangkan keputihan dan berfungsi mengeluarkan toksin di dalam badan .Fungsi GLA ComplexGLA (Asid Linolenik Gama) digunakan oleh ramai wanita untuk memelihara kesihatan sepanjang kitaran haid setiap bulan. GLA merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin – bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses badan yang normal. Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid lemak Omega-6. Ia mengandungi vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel.Kesemua supplemen ini sesuai diamalkan untuk semua wanita di semua peringkat umur.
Jangan segan-segan untuk menghubungi saya untuk mendapatkan konsultasi berkenanaan supplemen yang anda perlukan. Salam sayang;

Khairani Bahaudin
Shaklee Id 866293
019-6154956
 
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

No comments:

Post a Comment

Anda mungkin sukakan artikel ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...